divendres, 6 d’octubre del 2017

Arran del relleu d'alcaldia







COMUNICAT ARRAN DEL RELLEU D’ALCALDIA

(descarrega el comunicat aquí)


Aquest dissabte 7 d’octubre, l’Ajuntament convoca dos plens extraordinaris a Sant Esteve Sesrovires. En el primer d’ells, la corporació dóna compte de la renúncia de l’Alcaldessa d’Esquerra; una renúncia esperada, però tardana, que es produeix quasi dos anys després que tots i cadascun dels socis que van posar-la al capdavant d’un projecte de canvi a Sant Esteve li giressim l’esquena per haver incomplert unilateralment tots els acords, negant-nos a “participar d’un govern que prova d’ocultar presumptes il·legalitats, i imposa unilateralment l’eliminació de serveis com el bus entre d’altres, l’augment d’impostos, la privatització de l’aigua…” (Escrit de renúncia conjunta). En el segon ple, es farà efectiu el relleu d’alcaldia a un exalcalde investigat per corrupció, del PSC, un partit obertament unionista enmig d’un clima pro constituent.


Un relleu d’alcaldia no pot obviar a qui se cedeix l’alcaldia, qui ho fa i en quin moment es fa. És sobradament conegut que ho fa una alcaldessa contradictòria, cèlebre ja per adoptar totes les mesures i actituds que afirmava que volia erradicar al nostre municipi. Però també és evident que el relleu no suposarà cap canvi polític ni de rumb per al municipi, atès que, amb el lideratge de la Sra. Rallo, Esquerra lamentablement va adoptar fil per randa el full de ruta del PSC, rebaixant-se a esdevenir junt amb l’Entesa una simple segona crossa des què els mal anomenats “socialistes” perdessin la majoria absoluta el 2011.  


El mandat de la Sra. Rallo serà recordat per concentrar en un temps rècord les majors incoherències possibles amb un programa electoral i en un partit polític, i acabarà també aquest dissabte amb dues grandíssimes incoherències. La primera: cedir l’alcaldia a una força unionista -que acaba de provocar amb un recurs d’empara que el Tribunal Constitucional suspengui el ple del Parlament de Catalunya del dilluns vinent- a les portes del clímax d’un procés per obrir un procés constituent a Catalunya. La segona: cedir l’alcaldia a un partit empastifat de sospites de corrupció, amb un alcaldable presumptament investigat per apropiació indeguda i denunciat per malversació de fons públics, sense ni tan sols resoldre el recurs presentat pels electes de Podem al consistori el passat 16 d’agost contra un ple extraordinari il·legal que volia fer un rentada de cara a corre-cuita als sobresous del PSC i Entesa. Aquesta omissió viola fins i tot el primer punt de l’acord signat entre Esquerra, el PSC i l’Entesa.


Sota el lideratge de la Sra. Rallo, Esquerra ha perdut i seguirà perdent credibilitat per a esdevenir una força de canvi necessària al municipi, aliant-se amb un full de ruta que criticava, traint el seu programa electoral i vulnerant els acords pels quals va ser investida. Però aquesta darrera acció també suposa un tret al peu com a part d’un projecte català: cedint l’alcaldia al PSC, Esquerra ha renunciat a què Sant Esteve “sigui protagonista de la revolució que vivim” (Programa electoral).


Aquest trist moviment només és coherent amb allò que ha caracteritzat el mandat de la Sra. Rallo, tapar obsessivament les vergonyes del partit que ha governat durant dècades Sant Esteve.  Però, amb aquestes maniobres partidistes, també la institució perd credibilitat i s’allunya de la gent a qui diu representar.  


Per tots aquests motius, Podem i ARA Sant Esteve no participarem aquest dissabte d’una pura escenografia que avergonyeix la institució i que pretén investir de legitimitat uns actors que amb les seves accions i omissions ja l’han perduda.

Categories:

|

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © Podem - Podemos

Distributed By My Blogger Themes | Blogger Theme By NewBloggerThemes Up ↑